Nicon Vloeren
Habovo GroepHabovo GroepHabovo GroepHabovo GroepHabovo GroepHabovo Groep

De oplossing voor alle denkbare vloeren en vloerbedekkingen

Nicon Vloeren is een vloerenbedrijf dat voor de meest uiteenlopende vloeren en vloerafwerkingen een oplossing heeft en ook zelf uitvoert. Nicon Vloeren beschikt over een wagenpark van 6 vrachtauto’s waarmee normaliter alle vloeren worden gemaakt. Alle vloerafwerkingen kunnen uitgevoerd worden in PU, PVC en alle andere vloerbedekkingen. Nicon Vloeren is in bezit van het Vloerkeurmerk, VCA-certificaat en het Fonofloorcertificaat.

Traditionele zand/cement vloeren
Door veranderende richtlijnen van de overheid wordt het leggen van zand/cement dekvloeren steeds lichter. Hierdoor worden steeds meer zand/cement dekvloeren gemaakt, waarbij zand en cement door vrachtwagens worden aangeleverd. Nicon Vloeren heeft de beschikking over een 6-tal vrachtwagens waarvan 4 vrachtwagens dagelijks ingezet worden voor het maken van cementdekvloeren. De vrachtwagen heeft alle benodigde materialen bij zich, waaronder zand, cement en eventuele toeslagstoffen. De pomp achterop de vrachtwagen vermengt de verschillende bestanddelen en verpompt het door de mortelslang naar de ‘driepoot’, waarna de vloerenlegger er een vlakke vloer van maakt. Aan het eind van de dag wordt deze vloer gevlinderd. Naast het feit dat dit arbotechnisch veel voordelen oplevert, heeft het nog meer voordelen. De productie wordt t.o.v. van het tradionele vloeren verdubbeld. Op de normale traditionele manier wordt een dagproductie gehaald van 150 m2. Met een vrachtwagen wordt de productie verdubbeld en wordt een dagproductie gehaald van 300m2.

Ook een belangrijke reden om te kiezen voor een vrachtwagen is dat een vrachtwagen self-supporting is. Nicon Vloeren heeft geen krachtstroom op de bouw nodig. De vrachtwagen heeft zelf voldoende vermogen om de mortel te mengen en te verpompen. Dit levert de aannemer niet alleen besparing van stroom op, maar ook kunnen andere bedrijven die wel gebruik maken van krachtstroom ongestoord verder werken.

Habo-iso-floor
Gezien de veranderingen in de markt en de continu veranderende vraag van de consument heeft Nicon Vloeren de Habo-iso-floor ontwikkeld. De Habo-iso-floor is een hydraulisch gebonden thermische isolatiemortel. Deze mortel heeft als basis een styropor recycling granulaat. Deze wordt vermengd met cement, additieven en aanmaakwater. Deze mortel is uitermate geschikt voor het egaliseren van vloeren, waarin leidingen en dergelijke dienen te worden opgenomen. Daarnaast is de mortel zeer geschikt voor vloeren met een zware contact-geluids-isolatie eis. Deze mortel kan handmatig worden aangebracht, maar kan ook door een van de vrachtwagens van Nicon Vloeren gegoten worden.

Anhydriet gietvloeren
Anhydriet is een gietmortel die op de bouwplaats door een pomp, via een slangenstelsel, wordt getransporteerd naar de gewenste werkplek. Omdat het een gietmortel betreft, wordt er extra aandacht gevraagd voor de ondervloer. De mortel wordt gegoten en daarna met een drijver verdeeld. Ondanks meer voorbereiding van de ondergrond kan er met een vrachtwagen van Nicon Vloeren een dagproductie worden gehaald van 800 tot 1000 m2, uitgaande van een laagdikte van 50 mm. Anhydriet gietvloeren worden steeds meer toegepast en zijn uitermate geschikt voor bedrijfsgebouwen, schoolgebouwen en kantoorgebouwen. Maar ook voor woningen leent een anhydrietvloer zich goed.

Zwevende dekvloeren
Nicon Vloeren heeft ook ruime ervaring in het maken van zwevende dekvloeren. Zwevende dekvloeren worden i.v.m. de steeds hoger gestelde geluidsisolatie-eisen steeds vaker toegepast. Op een ondergrond van de toegepaste isolatie wordt dan een dekvloer aangebracht.

Vloerbedekkingen
Nicon Vloeren heeft ook de mogelijkheid om de volledige stoffering van de vloer uit te voeren. Als het nu gaat om PU-vloeren, PVC, Marmoleum of welke vloerbedekking dan ook Nicon Vloeren heeft de expertise in huis om dit voor te bereiden en uit te voeren. Zowel de ondervloer als de uiteindelijke vloerafwerking kan als één opdracht bij Nicon Vloeren worden ondergebracht. Een totaalconcept dat de aannemer en opdrachtgever ontzorgt. br />

Nicon Vloeren B.V.
Kleiland 18
8271 RV IJsselmuiden

T (038) 333 18 19
info@habovo.nl

Contact
Wat doen wij
  • Zwevende dekvloeren
  • Anhydriet gietvloeren
  • Habo-iso-floor
  • Traditionele zand/ cement vloeren
  • Vloerbedekkingen
  • PU-gietvloeren
Nieuwsarchief
Nieuws Nieuwsarchief