Reinier de Graaf Gasthuis in Delft

In opdracht van Medexs, specialist in het bouwen van operatiekamers, cleanrooms en laboratoria, heeft Nicon Vloeren de vloeren gemaakt in het Reinier de Graaf Gasthuis te Delft. Het vloerenplan is een ontwerp van EGM architecten uit Dordrecht. Dergelijke omgevingen vragen om kennis, goede voorbereiding, gedegen projectmanagement en vakmanschap in de uitvoering.

Nicon Vloeren heeft de dekvloeren geschuurd, voorzien van een primer, geëgaliseerd en de vloerbedekking in combinatie met de plinten geïnstalleerd. Toegepaste materialen Forbo marmoleum, Leoxx PVC stroken, Gerflor Mipolam, flexibele kunststof plinten en holplinten.

In operatiekamers hebben wij Mipolam Affinity EL7 ESD vloer in combinatie met holplinten gelegd. Grafietlijm en een ringleiding van koperband die op twee plaatsen is geaard zorgt voor een optimaal hygiënische en antistatische vloer.

De afkorting van ESD-vloer staat voor Electro Static Discharge. In plaats daarvan spreekt men ook wel over antistatische bedrijfsvloeren. De ESD-vloer zorgt door zijn aard en opbouw dat er geen statische ontlading wordt overgebracht op personen of apparaten. Het spreekt voor zich dat dit type vloer in het bijzonder geschikt is voor ruimtes waarin er sprake is van statische ontlading en waartegen bescherming geboden moet worden. Naast operatiekamers kunt u denken aan computerruimtes of productiehallen voor elektronicaproducten.